Privat
4 zile în urmă
3 Vizualizări

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Precista din Focșani

Obiective Turistice

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Precista din Focșani este un important lăcaș de cult cu o istorie fascinantă, dar relativ puțin documentată. Datând din începutul secolului XVIII, această biserică voievodală a fost construită în partea moldovenească a orașului, în anul 1710. Deși detaliile despre actul de întemeiere și pisania originală sunt pierdute din cauza cutremurelor, incendiilor și invaziilor străine, hrisovul din 1733 emis de domnitorul Grigore al II-lea Ghica menționează contribuția lui Nicolae Mavrocordat în edificarea bisericii.

Caracteristici Arhitecturale:

  • Biserica Precista este un monument de plan treflat, cu un pridvor sprijinit de arcade, un pronaos separat de naos, abside laterale și absida altarului. Deasupra pridvorului se înalță o turla clopotniță.
  • Materiale de construcție: Clădirea este realizată din cărămidă, cu turla din lemn. Pardoseala este din dale de piatră, iar tâmplăria interioară este din lemn.
  • Stilul arhitectural: Deși biserica nu mai are pictură originală, stilul său reflectă influențe tradiționale moldovenești.

Bine de Știut:

  • În timp, biserica a beneficiat de diverse privilegii și a devenit metoc al mănăstirii Mera.
  • Din cauza deteriorărilor suferite de-a lungul timpului, lucrările de restaurare nu au reținut întotdeauna stilul arhitectural inițial, aducând unele modificări în aspectul original al bisericii.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Precista reprezintă un important monument istoric și religios în Focșani, oferind vizitatorilor o privire asupra istoriei și arhitecturii moldovenești din secolul XVIII.

Scrie o recenzie

Trebuie să Conectare sau Înregistrează-te pentru a posta o recenzie
Obiective Turstice
Membru din: o săptămână
Utilizatorul este offline
Vezi toate ofertele
Adaugă la favorite
Adaugă la comparare
Raportează abuzul
Urmărește-ne pe Social Media

Link-uri utile

© 2024 - 150.ro - România in buzunarul tău. Toate derpturile rezervate.