Privat
o săptămână în urmă
4 Vizualizări

Grădina Botanică din comuna Macea

Obiective Turistice

Grădina Botanică din comuna Macea, situată la 23 km de orașul Arad, reprezintă un important centru didactic și de cercetare, administrat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

Caracteristici și Structură

  • Suprafață: Grădina Botanică se întinde pe o suprafață de 21,5 hectare și este organizată în trei sectoare distincte:
    1. Sectorul public: Acoperă aproximativ 10 hectare și include diverse amenajări pentru vizitatori, având rolul de a oferi publicului larg o experiență plăcută și educativă.
    2. Colectia dendrologică: Aceasta se întinde pe 3,5 hectare și este de mare valoare științifică. Este destinată specialiștilor în domeniu și este accesibilă publicului larg doar în grupuri, sub îndrumarea unui ghid, pentru a proteja speciile rare și sensibile.
    3. Vegetatia forestieră: Acoperă 8 hectare și include diverse porțiuni de vegetație forestieră. Aici predomină specii lemnoase precum stejarul, salcâmul, arțarul, stejarul roșu și sambovina americană.

Puncte de Atracție

  • Alpinariul: La intrare, vizitatorii sunt întâmpinați de un alpinariu care conține specii de plante și arbori ocrotite de lege, inclusiv tisa veche de 350-400 ani și diverse specii de cvercinee.

Grădina Botanică din Macea nu doar că oferă o oportunitate de învățare pentru studenți și cercetători, dar servește și ca o destinație atractivă pentru iubitorii naturii, oferind o varietate de vegetație și amenajări care reflectă diversitatea ecologică a regiunii.

Scrie o recenzie

Trebuie să Conectare sau Înregistrează-te pentru a posta o recenzie
Obiective Turstice
Membru din: o săptămână
Utilizatorul este offline
Vezi toate ofertele
Adaugă la favorite
Adaugă la comparare
Raportează abuzul
Urmărește-ne pe Social Media

Link-uri utile

© 2024 - 150.ro - România in buzunarul tău. Toate derpturile rezervate.